Általános Adatkezelési Tájékoztató

 A jelen Általános Adatkezelési Tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) TM Öntöde Kft.  (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a tmontode.hu weboldalon (továbbiakban: weboldal) keresztül nyújtott elektronikai tájékoztató felületet használó Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az Tájékoztató minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a tmontode.hu weboldalon keresztül történik.

A HONLAP ÜZEMELTETŐJE A TM Öntöde Kft.

Székhely: 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 87-91.
Képviselő: Bánkuti Erika
Adószám: 12601127-2-16
Cégjegyzékszám: 16-09-006308
Telefonszám: +36 (56) 590 320
Honlaptmontode.hu
E-mail: info@tm-ontode.com

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ADATAI:

Cégnév: Dotroll Kft.

Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Levelezési cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Cégjegyzékszám: 01-09-882068
Adószám: 13962982-2-42

A TM Öntöde Kft. (5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 87-91., a továbbiakban Adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

  • A TM Öntöde Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.
  • A TM Öntöde Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
  • A TM Öntöde Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.  
  1. BEVEZETÉS

A TM Öntöde Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő) tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére, a kötelező jogi rendelkezések betartására, a biztonságos és tisztességes adatkezelésre.

Az Adatkezelő adatai:

Cégnév: TM Öntöde Kft.

Székhely: 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 87-91.
Képviselő: Bánkuti Erika
Adószám: 12601127-2-16
Cégjegyzékszám: 16-09-006308
Telefonszám: +36 (56) 590 320
Honlaptmontode.hu
E-mail: info@tm-ontode.com

 

Az Adatkezelő a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat minden esetben a hatályos magyar és európai jogszabályoknak és etikai elvárásoknak eleget téve kezeli, minden esetben megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek a megfelelő biztonságos adatkezeléshez szükségesek.

A jelen szabályzat a következő hatályos jogszabályok alapján került kialakításra:

  • évi CXIX. tv. a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről
  • évi CVIII. tv. az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal

összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

  • évi XLVIII. tv. a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól
  • évi CXII törvény az információs önrendelkezési jogról és az infoszabadságról
  • 2016/679/EU Rendelet (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK Rendelet hatályon kívül helyezéséről

Az Adatkezelő vállalja a Jelen szabályzat egyoldalú betartását és kéri, hogy ügyfelei is fogadják el a szabályzat rendelkezéseit. Az adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy az adatvédelmi szabályzatot megváltoztassa, ez esetben a módosított szabályzatot nyilvánosan közzéteszi. (tmontode.hu/adatkezelesi-tajekoztato)

 

  1. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

SZABÁLYZATUNKBAN AZ ADATVÉDELMI SZAKKIFEJEZÉSEK A KÖVETKEZŐ JELENTÉSSEL BÍRNAK:

Személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az   adatból   levonható, az   érintettre   vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyre- állítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet.

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adat – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatának kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adat törlését kéri.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (bele- értve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az Adatfeldolgozóval végrehajttatja.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása,  lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása,  törlése  és  megsemmisítése,  valamint  az  adat  további  felhasználásának  megakadályozása, fénykép-, hang- vagy kép- felvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése.

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.

Adattörlés: az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges.

Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából.

Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából.

Adatmegsemmisítés: az adatot tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a mű- veletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adaton végzik.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet aki, vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – adatok feldolgozását végzi.

Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége.

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet aki, vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez.

Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a vélet- len megsemmisülés és sérülés.


 

TECHNIKAI ADATOK

A TM Öntöde Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A TM Öntöde Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A TM Öntöde Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A TM Öntöde Kft. az adatkezelés során megőrzi a titkosságot:

  • megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

III. ADATKEZELÉSI ALEPELVEK

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli.

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

Személyes adat az országból – az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül – harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzá- járult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme.

Kötelező adatkezelés esetén az adatkezelés célját és feltételeit, a kezelendő adatok körét és megismerhetőségét, az adatkezelés időtartamát, valamint az adatkezelő személyét az adatkezelést elrendelő törvény vagy ön- kormányzati rendelet határozza meg.

Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.

Az érintett kérelmére indult eljárásban a szükséges adatainak kezeléséhez való hozzájárulását vélelmezni kell. Erre a tényre az érintett figyelmét fel kell hívni.

Az érintett a hozzájárulását az Adatkezelővel írásban kötött szerződés keretében is megadhatja a szerződésben foglaltak teljesítése céljából. Ebben az esetben a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbítását, adatfeldolgozó igénybevételét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.

A személyes adatok védelméhez fűződő jogot és az érintett személyiségi jogait – ha törvény kivételt nem tesz – az adatkezeléshez fűződő más érdekek, ideértve a közérdekű adatok nyilvánosságát is, nem sérthetik.

  1. AZ ADATKEZELÉS ALAPJAI

Az Adatkezelő a tevékenységei során a személyes adatok kezelése minden esetben törvényen vagy önkéntes hozzájáruláson alapul. Egyes esetekben az adatkezelés, hozzájárulás hiányában egyéb jogalapon vagy a rendelet 6. cikkén nyugszik.

Az Adatkezelő tevékenységéhez az alábbi Adatfeldolgozók közreműködését és szolgáltatásait veszi igénybe:

Cégnév: Dotroll Kft.

Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Levelezési cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Cégjegyzékszám: 01-09-882068
Adószám: 13962982-2-42

A WEBLAP LÁTOGATÓINAK ADATAI

Az Adatkezelő az általa üzemeltetett weboldalak látogatásakor sem a felhasználó IP címét, sem más személyes adatot nem rögzít.

Az Adatkezelő által üzemeltetett weboldalak html kódja webanalitikai mérések céljából független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmazhat. A mérés kiterjed a konverziók követésére is. A webanalitikai szolgáltató személyes adatokat nem, csak a böngészéssel kapcsolatos, az egyes egyének beazonosítására nem alkalmas adatokat kezel. Jelenleg a webanalitikai szolgáltatásokat a Google Inc. végzi (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043), a Google Analytics szolgál- tatás keretében.

Az Adatkezelő a Facebook és a Google AdWords hirdetési rendszerein keresztül ún. remarketing hirdetéseket futtathat.  Ezek a  szolgáltatók  cookie-k,  webes jelzők  és hasonló  technológiák használatával gyűjthetnek vagy kaphatnak adatokat az Adatkezelő weboldaláról és egyéb internetes helyekről. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával mérési szolgáltatásokat nyújtanak, illetve hirdetéseket tesznek célzottá. Az így célzott hirdetések a Facebook és a Google partnerhálózatában szereplő további weboldalakon jelenhetnek meg. A remarketing listák a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, személyazonosításra nem alkalmasak.

A cookie-k használatát a felhasználó saját számítógépéről törölni tudja, illetve a böngészőjében eleve meg- tilthatja alkalmazásukat. Ezek a lehetőségek böngészőtől függően, de jellemzően a Beállítások / Adatvédelem menüpontban tehetők meg.

További információ a Google és a Facebook adatvédelmi irányelveiről az alábbi elérhetőségeken olvasható:

http://www.google.com/privacy.html és https://www.facebook.com/about/privacy/

A COOKIE-KRÓL ÁLTALÁBAN

A Honlapok látogatása során Ön hozzájárulhat az oldalon alkalmazott cookie-k (magyarul sütik) használatához a böngészési élmény javítása, illetve az érdeklődésének megfelelő, személyre szabott ajánlatok megjelenítése érdekében. Ez az oldal tartalmazza az összes, cookie-k használatával kapcsolatos információt, amelyeket a Honlapon alkalmazunk.

Mik azok a cookie-k?

A cookie-k, más néven sütik olyan kis adatcsomagok, melyeket a böngésző ment el az Ön eszközére a honlapok (webszerverek) kérésére. A weboldalak ezekben a sütikben tárolják az ideiglenes, de számukra fontos információkat, a honlapokon keresztül történő szolgáltatások nyújtására, felhasználók ezzel összefüggő azonosítására, a böngészési élmény javítására, a felhasználók érdeklődésének megfelelő, személyre szabott ajánlatok megjelenítésére, valamint a honlapjaink látogatottsági adatainak elemzésére.

Hírlevelek

Amennyiben HTML-formátumú e-mail üzeneten keresztül lépünk kapcsolatba Önnel, akkor ezek tartalmazhatnak webjelzőket (web beacons) vagy ehhez hasonló technológiákat is, mint pl. átlátszó GIF fájlok (clear GIF) vagy pixel tag-ek. Ezeket átlátszó GIF fájloknak (clear GIF) is nevezik. Ezek visszajelzést nyújtanak arról, hogy megkapta, illetve megnyitotta-e az üzenetet és hogy adott esetben rákattintott-e abban található linkre vagy más tartalomra. Ezek a technológiák általában egy szabad szemmel nem látható képet helyeznek el az adott honlapon, illetve e-mailben, és olyan információkat szolgáltatnak, mint például a megtekintésre használt számítógépnek az IP-címe, a honlap vagy e-mail URL-je (címe) vagy egyéb azonosítója, a megtekintés időpontja, az erre használt böngésző típusa, és az adott eszközön korábban elhelyezett sütik azonosítója.

Hozzájárulás a cookie-k használatához

A Honlap betöltése során egy felugró ablakban kérünk hozzájárulást Öntől a cookie-k telepítéséhez. Amennyiben nem adja meg hozzájárulását, csak a Honlap működéséhez elengedhetetlenül szükséges cookie-kat telepítjük az Ön berendezésén (ezek felsorolását a Milyen Cookie-kat használunk pontban találja).

Hogyan tudja a cookie-k használatát szabályozni?

Ön egyrészt a lakatosuzemmohacs.hu adatkezelési központjában tudja szabályozni az oldalon használt cookie-k működését.

Adatvédelmi beállítások

Cookie beállítások

A fentiek mellett pedig a böngészője beállításával is tudja szabályozni a cookie-k használatát.
A legtöbb böngészőprogram alapbeállítása olyan, hogy engedélyezi a cookie-k használatát. A leggyakrabban használt böngészők esetében a cookie-k beállításának módját az alábbi weboldalak ismertetik:

  • Apple Safari: LINK
  • Google Chrome: LINK
  • Microsoft Internet Explorer: LINK
  • Opera: LINK
  • Mozilla Firefox: LINK

Ha Ön a cookie-k használatát a böngészőben eszközölt beállításokon keresztül letiltja, akkor a honlapok vagy azok bizonyos funkciói elérhetetlenné vagy használhatatlanná válnak mindaddig, amíg a cookie-k használatát nem engedélyezi újra, azaz a blokkolást nem oldja fel. Bármikor lehetősége nyílik a beállítások, és ezáltal a cookie-k használatának módosítására.

Ön szintén a böngészőjében tudja megtekinteni és törölni azokat a cookie-kat, amelyek korábban kerültek eltárolásra a számítógépén.

A Google Analytics által használt cookie-k esetében elérhető egy olyan, a Google által közzétett böngésző-kiegészítés, amely használatával ezek a cookie-k letilthatóak. Erről részletes információ az alábbi linken érhető el:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

A fenti hivatkozásokon elérhető webhelyek, információk és kiegészítők (programok) teljesen függetlenek a TM Öntöde Kft.-től, így ennek elérhetőségével vagy az azokon található információkkal kapcsolatban a TM Öntöde Kft. tájékoztatást adni nem tud és felelősséget sem vállal.

Milyen cookie-kat használunk?

A cookie-k egyfelől lehetnek „állandó” vagy „ideiglenes” cookie-k. Az állandó cookie-t a böngésző egy meghatározott időpontig tárolja, feltéve, hogy azt Ön korábban nem törli, az ideiglenes süti (cookie) azonban a böngésző becsukásával automatikusan törlődik.

A cookie-k másfelől lehetnek „saját” vagy „harmadik fél” cookie-k. A saját cookie-kat a TM Öntöde Kft. honlapja, míg a harmadik fél cookie-kat (lásd például a Google Analytics által használt cookie-kat) a TM Öntöde Kft. használja, de tőle független szolgáltatók helyezik el a felhasználó számítógépén.

Google Analytics

A honlap Google Analytics-et, a Google Inc. („Google”) webes elemző szolgáltatását használja. Ennek során a Google Analytics a cookie egy meghatározott formáját használja, amelyet az Ön számítógépe tárol, és amely lehetővé teszi a honlap Ön által történő használatának elemzését. A cookie által a honlap Ön általi használatáról létrehozott információt általában egy, az Egyesült Államokban található Google szerverre továbbítják, majd ott tárolják.

A cookie-k tárolását megakadályozhatja, ha az Ön böngészőszoftverének használata során a megfelelő beállításokat alkalmazza. Emellett a
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en címen elérhető böngésző beépülő modul letöltésével és telepítésével is megakadályozhatja, hogy a Google rögzítse és kezelje a cookie által létrehozott, a honlap Ön által történő használatával kapcsolatos adatokat (beleértve az IP címét).

A honlap a Google Analytics-et használja a felhasználói azonosítón keresztül megvalósuló látogatóáramlás eszköztől független elemzésére is. Az Ön által történő használat különböző eszközök közötti követését kikapcsolhatja a Google fiókjában az „Információim”, „Személyes információk” alatt.

Jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont.

A felhasznált cookie-kat csoportokra osztjuk:

  • Feltétlenül szükséges cookie-k
  • Funkció és Teljesítmény cookie-k
  • Hozzájáruláson alapuló cookie-k

Ezekről és felhasználásuk módjáról adunk a továbbiakban tájékoztatást.

  1. A WEBOLDALUNKNÁL HASZNÁLT COOKIE TÍPUSOK SZERINTI BEMUTATÁSA

Az következő oldalon érhető el: tmontode.hu/cookie-tajekoztato

  1. AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

Cégnév: Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Cégjegyzékszám: 01-10-041928

Székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.

Adattovábbítás módja: Internet

Cégnév: Dotroll Kft.

Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Levelezési cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Cégjegyzékszám: 01-09-882068
Adószám: 13962982-2-42

 

Az Adatkezelő az adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Az Adatkezelő a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

VII. AZ ÉRINTETTEK JOGAI

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a hírlevelek láblécében található linken vagy a Adatkezelő bármelyik elérhetőségén.

Az érintett kérelmére a Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást. A valóságnak meg nem felelő személyes adatot az Adatkezelő helyesbíteni köteles.

A személyes adatot az Adatkezelő törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adat- védelmi biztos elrendelte.

A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetni és az adatokat zárolni, valamint tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz vagy az adatvédelmi hatósághoz fordulhat. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a következő elérhetőségeken lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. Telefon: 06- 1-391-1400

Fax: 06-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Weboldal: naih.hu

 

VIII. Felhasználói adatok

Beállításait és az Önnel kapcsolatosan tárolt adatokat, ellenőrizheti és módosítását kérheti.
Ilyen irányú igényét, kérjük, hogy jelezze felénk a info@tm-ontode.com e-mail címen